Pečivo pro zdraví

Chléb z pradávného obilí


Popis

Výrobek připravený na základě obilovin, které byly v minulosti používány při výrobě chleba: pšenice špalda, plochá pšenice a malá špalda.
Stará pšenice dává chlebu jedinečnou nutriční hodnotu a charakteristické chuťové vlastnosti. Produkt bohatý na různé zrna.
Staré odrůdy pšenice pěstované po staletí vyznačující se zvláštními výživovými a chuťovými vlastnosti. Nižší obsah lepku (ve srovnání s moderními odrůdami pšenice), který je rovněž lépe absorbován v těle (v porovnání s lepkem vyskytujícím se v moderních odrůdách pšenice).
Pšeničný a žitný chléb s přidáním starých obilovin je také zdrojem vitaminů a minerálních látek, jako je vitamin B1 a E, fosfor, hořčík, měď. Kromě toho je chutnost chleba dosažena díky vysokému obsahu různých zrn, jako je kmín, slunečnice, lněná semena, sója a sezam.

Složení

Mouka (29%) (špalda, pšenice naduřelá, malá špalda celozrnná), pšeničná mouka, žitná mouka, pšeničný lepek, sezamová semínka, sójové boby, pšeničné otruby, černý kmín, enzymy: hemicellulasa; činidlo pro úpravu mouky: kyselina askorbová.

Ke stažení

Recept - Chléb z pradávného obilí
Specifikace - Chléb z pradávného obilí